Grandprix Manager

Vervoer en Autosport

Verschillende soorten van een hydraulische handrem

Binnen de autosport is het gebruik van een hydraulische handrem in auto’s heel normaal. Iets wat we bij normale personenauto’s veel minder vaak zien! Bij de aanschaf van een dergelijke handrem heeft u de keuze uit verschillende soorten. Zo kunt u voor een verticale hydraulische handrem kiezen, voor een horizontaal model, of voor een model die beide kanten op gebruikt kan worden. Met name de verticale handrem is erg populair in de autosport. Zeker voor de coureurs van rally- en driftauto’s is het belangrijk dat zij de rem snel kunnen bedienen. Hierbij voelt het intuïtiever om de handrem naar u toe te trekken, in plaats van omhoog te bewegen.

Kijkt u naar de auto’s die gebruikt worden voor races op circuits, dan zult u dit type handrem veel minder vaak tegenkomen. Bij circuitauto’s wordt vaak geen handrem gebruikt, omdat hier vrijwel nooit met een handrem geremd wordt.

Aansluiting van een hydraulische handrem

De hydraulische handrem dient als een vervanger voor de standaardhandrem die in auto’s gebruikt wordt. Het is dan ook logisch dat de traditionele handrem niet meer te gebruiken is. In combinatie met een remcilinder kan de hydraulische handrem op het bestaande remsysteem in uw auto worden aangesloten. Wanneer u de handrem online bestelt, krijgt u deze remcilinder er soms gratis bij. Zo hoeft u deze niet meer los aan te schaffen! Het aansluiten van een hydraulische handrem is relatief eenvoudig, wanneer u ervaring heeft met het uitvoeren van klussen aan auto’s. Op internet vindt u praktische stappenplannen.