Grandprix Manager

Vervoer en Autosport

Mercedes Vito Automaat of Mercedes Sprinter kopen? Dit zijn de voordelen

Overweeg je om een Mercedes Vito Automaat of een Mercedes Sprinter aan te schaffen? Deze twee bestelwagens van Mercedes zijn uiterst geschikt om als bestelwagens te hanteren voor diverse bedrijven. Wat zijn de verschillen tussen de twee? En wat maakt ze zo geschikt? Lees snel verder waarom de Mercedes Vito Automaat een slimme aankoop, en waarom een Mercedes Sprinter kopen een investering is die het waard is.

De Mercedes Vito Automaat

De Vito is een middenmaat bestelwagen met een maximaal toelaatbaar gewicht tussen de 2,5 en 3,2 ton. Je hebt meerdere opties wanneer je kiest voor een Mercedes Vito Automaat: een reguliere bestelwagen, een bestelauto met dubbele cabine en daarnaast kun je er tevens voor kiezen om te gaan voor de Tourer versie, geschikt voor personenvervoer. Een ruime keuze aan aanpassingen, speciaal op maat gemaakt voor de behoeften van ondernemers, zorgt er voor dat jouw visie voor een ideale bestelwagen werkelijkheid kan worden.

Comfortabel interieur

Het interieur van de wagen is comfortabel en is ruimer in vergelijking met andere soorten bestelwagens. Voor chauffeurs is dit dan ook een erg fijne wagen om in te rijden. Dankzij de beschikbare opbergruimte is het bij de hand hebben van je belangrijkste gereedschappen geen probleem meer. Immers is een bestelwagen tevens een mobiele werkplek. Daarnaast is de Vito de eerste van zijn soort waarbij je de optie hebt om te kiezen voor voor-, achter- of vierwielaandrijving. Deze keuze is natuurlijk afhankelijk van de zwaarte van de belading. Vijf vermogen varianten, twee turbodiesels en een gestroomlijnd design voor gunstig verbruik zorgen er voor dat de Vito Automaat een goede keuze is als bestelwagen.

Mercedes Sprinter kopen?

De compleet nieuwe Mercedes Sprinter was al een tijdje een hype, maar nu kan eindelijk het grote publiek een Mercedes Sprinter kopen. Het is de grootste bestelwagen die Mercedes ooit heeft gecreëerd, waarbij wel de flexibiliteit van de onderdelen behouden is gebleven. Voor ondernemers is het nog steeds mogelijk om de Sprinter aan te passen aan zijn eigen behoeften.

Luxe extra´s!

De nieuwe Sprinter bezig een aantal luxe eigenschappen die het voor de chauffeur een zeer aantrekkelijke optie maken. Denk hierbij aan de mogelijkheid om smartphones handig te plaatsen in een houder, zodat het telefoonverkeer (essentieel voor de meeste werknemers) veilig en comfortabel uitgevoerd kan worden wanneer je weg of onderweg bent. Dankzij de dak airconditioning is er altijd een comfortabele temperatuur in de wagen. De laadruimtes zijn uniek ingedeeld, waardoor het laden van allerlei goederen en gereedschappen eenvoudig en overzichtelijk te doen is. Net als bij de Vito kun je kiezen uit verschillende soorten wielaandrijving voor jouw Mercedes Sprinter. Een zesversnellingsbak, ingebouwde veiligheidssystemen, een V6-dieselmotor en een strak design… kortom, een hoop redenen waarom dit een goede keuze is als bestelwagen.