Grandprix Manager

Vervoer en Autosport

Goedkoopste autobanden? Tweedehands is de juist weg

Zoek je naar de goedkoopste autobanden, neem dan eens een kijkje bij de dealers van tweedehands banden. Dit kunnen garages, autoservices of autobedrijven zijn. Gebruikte autobanden worden getest en indien ze nog steeds aan de minimumvereisten voldoen, weer verkocht. Dit wordt gedaan om afval te beperken en uiteraard jou een kans te geven om een A-merk band tegen een spotprijs te kopen. 

Hoe vind je de goedkoopste autobanden?

Als koper maak je ten eerste een overzicht van jouw wensen en behoeftes. Je kunt informatie over je auto en je rijgedrag delen met de verkoper, die voor jou het perfecte type band zal kunnen terugvinden. Uiteraard kun je ook online banden bestellen, maar ten eerste mis je dan het oog van de specialist en ten tweede kun je niet controleren of de aangeboden bandensets aan de veiligheidsvereisten voldoen. Het gaat immers wel om je veiligheid. Een verkeerd type band of een band die te snel slijt kan ervoor zorgen dat je grip verliest op het wegdek.  

Met de bocht meebuigen

Nadat de juiste banden voor jouw auto uit het assortiment zijn gefilterd, kun je kijken of ze naast nieuw ook tweedehands verkrijgbaar zijn. Nieuwe banden, en daarmee ook banden van optimale kwaliteit, zijn tamelijk aan de prijzige kant. Mocht dit niet zo zijn, kun je in overleg met de verkoper kijken naar het goedkoopste alternatief. Let erop dat je flexibel blijft: jouw veiligheid gaat boven alles.